Anders Karlén började som VD för Elcoline AB i januari ”Vår tillväxt möjliggörs av kompetent personal som trivs med sitt arbete”

22 maj 2023

Anders Karlén började som VD för Elcoline AB i början av året. Tidigare har han arbetat som Business Controller och ansvarat för HSEQ och IT på Elcoline AB.

Karlén har en mångsidig bakgrund inom ekonomi-, inköps- och logistikuppgifter inom tekniksektorn, till exempel på Stora Enso Timbers sågverk, Nordic Paper och Barilla Sverige AB. Karlén har en examen från Karlstads universitet med inriktning mot ekonomi och matematik.

”Praktisk arbetserfarenhet hjälper till att bättre förstå kundernas behov och deras verksamhetsmiljö. På så sätt kan vi betjäna dem ännu bättre nu med Elcoline Group, som erbjuder industriellt underhåll och projekttjänster i Norden. Med förvärvet och Elcolines kunder öppnas en ny marknad för oss. Vi fokuserar nu på att rikta våra resurser till att betjäna alla våra kunder som är verksamma i de nordiska länderna lokalt och mer heltäckande, säger Karlén.

Som VD ser han det som sin viktigaste uppgift att investera i personal både för att säkerställa kundnöjdhet och för att öka tillväxt och lönsamhet. Utan frisk, motiverad och kompetent personal skulle det inte vara möjligt att nå dessa mål.

”Jag är imponerad av företagets tillväxt och framtidsplaner. Det är fantastiskt att arbeta i nära samarbete med företagets ägare. Jag fokuserar på att medarbetare vill stanna länge på Elcoline AB och trivs med att arbeta hos oss. Och detta möjliggör tillväxt och ökad lönsamhet även i framtiden. Vårt mål är att öka interna resurser med rätt kompetens. Våra medarbetare gjorde 2022 riktigt bra och jag är 100% säker på att 2023 kommer att bli ännu bättre!”

Även om den nya rollen medför mer ansvar, har ”en fantastisk karriär” aldrig varit huvudsaken för Karlén.

”Min främsta motivator är ett roligt och utmanande arbete, som jag tror kommer att bli verklighet på Elcoline. Jag är glad att ägarna tror på mig som VD. Uppgiften är precis lagom utmaning och den gör det också möjligt för mig att växa personligen, vilket jag är glad över. Den nya rollen innebär betydligt mer interaktion med styrelsen och våra finska kollegor. En del av det operativa arbetet kommer att vara oförändrat, liksom ledningsgruppen, säger Karlén.

På fritiden laddar Anders batterierna med familjen i ett sommarhus vid Vänerns strand och njuter av naturen. ”Stugan är mitt tioåriga utvecklingsprojekt. Jag gillar att åka båt på sjön på sommaren och åka skidor i fjällen på vintern. Jag försöker också träna på att springa, men alldeles för sällan”, skrattar han.