Maria Bark Pettersson utsedd till Group CFO för Elcoline:”Mitt mål är att skapa möjligheter för tillväxt genom stabila och effektiva processer”

9 maj 2023

I December 2022 utsågs Maria Bark Pettersson till Chief Financial Officer (CFO) för Elcoline Group. Hennes tjänst som ekonomichef och HR på Elcoline AB är oförändrad, men det innebär också nya utmaningar i samband med integrationen med övriga Elcoline Group.

Elcolines starka vision inspirerar

“Det kommer att bli enklare att integrera nya företag i fortsättningen eftersom vi nu har skapat ett tillvägagångssätt som kan användas vid kommande integrationer. Elcoline har en väldigt stark vision och det är imponerande att se hur allt de gör strävar mot denna vision. För mig personligen innebär det en möjlighet att växa och bredda min kompetens“ , säger Bark Pettersson.

Elcolines huvudsakliga fokus är tillväxt, och målet är att gå från att enbart vara verksamma i Finland till att bli en nordisk organisation. Detta främst genom att utöka och utveckla kundrelationerna med befintliga kunder som har verksamhet i både Sverige och Finland.

“Det är verkligen motiverande att vara en del av ett företag som fokuserar på tillväxt. Mitt mål är att kunna bidra med stabila och effektiva processer. Elcoline har en väldigt kompetent styrelse och ledning och jag är stolt över att vara en del av Elcoline. Vi har allihopa i Sverige fått ett väldigt varmt mottagande.”

Bark Pettersson har en lång erfarenhet inom finans- och ledningsarbete från många olika branscher – alltifrån service och underhåll till internationella tillverkande industrier.

“Jag är väldigt glad att få möjligheten att vara en del av Elcoline Group i deras stävan att bli en stark nordisk organisation och jag kommer göra mitt bästa för att bidra till detta. Och jag vet också att alla vi på Elcoline AB är väldigt glada att få vara en del av denna målinriktade organisation.”

Familjen bor i en liten ort I Sverige och hela familjen tycker om att resa och idrotta

“Träning hjälper mig att koppla av samtidigt som det också gör mig starkare. Jag gillar gruppträning, allt ifrån yoga till HIIT och step. Jag vistas också ute i naturen, både löpning, promenader och golf utövas. Vi gillar att resa och försöker spendera några veckor om året i Spanien”, avslutar hon.